2011/2012-es tanévtől hazánkban is újraindult az iskolagyümölcs-program. A program segít a diákok egészségesebb étrendre nevelésében és abban, hogy minél kevesebb gyerek legyen túlsúlyos. Cégünk 2011. szeptembere óta szállít zöldséget, gyümölcsöt és 100%-os gyümölcsleveket számos iskola tanulói számára.

Az iskolagyümölcs program pozitív hatását növelni lehet, ha olyan kísérő intézkedéseket hajtunk végre, amelyekből a gyermekek megtudhatják, miért fontos a helyes táplálkozást kialakítani. Az iskolagyümölcs program célja, hogy helyes étkezési szokások kialakítására ösztönözze a gyerekeket, azaz hozzászokjanak már gyerekkorban, a rendszeres napi gyümölcsfogyasztásra.

A program célja az, hogy a program kedvezményezettjei - azaz az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulói - megkedveljék a gyümölcsök napi fogyasztását, így egészséges táplálkozási szokások alakuljanak ki bennük.


A program időtartama (szállítási időszakok) a 2014/2015. tanévben:

I. időszak: 2014.09.01 - 2014.09.28.
II. időszak: 2014.09.29 - 2014.12.21.
III. időszak: 2015.01.12 - 2015.03.29.
IV. időszak: 2015.03.30 - 2015.05.03.

Bővebben...


wet applesAz alma az egyik legértékesebb és legegészségesebb gyümölcsünk. Ezt már elődeink is tudták, mint a következő régi mondás is tanúsítja: „Mielőtt ágyba bújsz, egy alma, s az orvos koldulni megy ma.” Arra is régen rájöttek már, hogy az alma leghasznosabb vitaminjainak és egyéb anyagainak zöme a gyümölcs héjában, illetve a közvetlenül alatta elhelyezkedő húsrétegben található. Tehát igaz a másik mondás, hogy: „Héjában van a vitamin”.

Az alma legnagyobb mennyiségben előforduló vitaminja a C-vitamin. Egy közepes alma – fajtától és frissességtől függően – 5–10 mg C-vitamint tartalmaz, amelynek kb. fele-kétharmada a héjban és annak közvetlen közelében halmozódik föl. A gyümölcs ezenkívül fontos forrása az A-vitaminnak, a B-vitaminoknak (főként a folsavnak) és a kalciumnak.

Tehát ajánlott napi egy alma fogyasztása, de semmiképp ne a héját dobd ki, hanem az almahámozót.

Bővebben...

mom-son-cookingÖrömünkre szolgál, hogy gyermekük már nem csak otthon, de az iskolában is ehet gyümölcsöt. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás szokása kialakuljon. Fontos, hogy a legkisebben naponta többször is fogyasszanak friss zöldséget, gyümölcsöt, és ebben az Önök szerepe a legfontosabb.

Kérjük, járjanak elöl jó példával, és Önök is táplálkozzanak egészségesen. Figyeljenek oda, hogy az egész család számára biztosítsák a szükséges napi vitamin és rostanyag bevitelt. Ehhez az szükséges, hogy naponta legalább ötször egyenek zöldségeket, gyümölcsöket, illetve igyanak 100%-os gyümölcsleveket. Ebből egy teljesül az iskolában, a többi Önökön múlik.

Sok múlik a változatosságon. A zöldségeket, gyümölcsöket, húsmentes ételeket is számtalan módon el lehet készíteni, csak fantázia kérdése. Az "Együtt a konyhában" menüpont alatt olyan recepteket, ölteteket talál, melyek nem csak finomak, de egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek. Ráadásul a gyerekekkel való közös főzés közös élménynek sem utolsó...

A másik fontos dolog, melyre szeretnénk felhívni figyelmét, hogy ha csak lehet, vásároljon magyar termelőktől származó termékeket. Ezzel nem csak saját magának és gyermekének tesz jót, de egyben magyar gazdasági érdek is. Ha magyar árut fogyaszt:

- védi a környezetet, hiszen nem kell több ezer kilométerről kamionnal hazánkba szállítani a kérdéses árut,

- segíti a magyar gazdákat, bevételhez, munkához juttatja őket és dolgozóikat

- pénzéért minőséget kap: a friss áru nincs tartósítószerekkel kezelve és a szigorú minőségbiztosítási előírások miatt egész biztosan nem volt tiltott, káros vegyszerekkel permetezve.

Reméljük, oldalainkat hasznosnak találja, látogasson vissza rendszeresen, ígérjük, hogy mindig talál majd újdonságot.

Ha olyan recept ötlete van, melyet megosztana másokkal, írjon nekünk. Olyan fényképeket is szívesen közzé teszünk, melyen együtt főznek gyermekeikkel, remélve, hogy másoknak is kedvet csinál. E-mailen elér minket a iskolagyumolcs{kukac}fruitmarketing.hu címen.

Örömteli pillanatokat, jó egészséget kívánunk Önnek és egész családjának.

A Fruitmarketing Kft csapata